" />

Premijer KS-a Edin Forto i gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić održali su sastanak na kojem se razgovaralo o unapređenju saradnje ove dvije zajednice u narednom periodu. Kako je kazao premijer Forto, saradnja će biti intenzivirana na svim poljima, a oblast turizma je prvo polje koje će pokrenuti.

– KS će biti domaćin delegaciji Banja Luke kako bi razvili zajedničke programe iz oblasti turizma. Drugi zaključak je razmjena kulturne saradnje gdje će Banja Luka ugostiti našeg ministra kulture i njegov tim. Banja Luka u ovo trenutku pokušava dobiti projekat Evropske prijestolnice kulture koji je jedan od najznačajnijih stvari koje se mogu desiti u BiH. Želimo da Banja Luka dobije ovu titulu i da kroz saradnju sa KS unaprijedi tu ponudu, kazao je Forto.

Gradonačelnik Radojičić istakao je da razmjenom iskustava i zajedničkom saradnjom mogu puno jedni od drugih da nauče i da pomognu u oblastima privrede, komunalne infrastrukture, saobraćaja, kako ne bi pravili iste greške.

– U komunalnim uslugama i jedna i druga lokalna zajednica imaju pitanja funkcionisanja toplana, vodosnabdijevanja, kanalizacije i tretmana otpadnih voda, pitanja javnog saobraćaja. Imamo različita iskustva i u svemu ovome možemo pomoći jedni drugima. Sarajevo i Banja Luka mogu zajedno postići mnogo više i učiti jedni od drugih, naglasio je Radojičić.

Na sastanku je zaključeno da se pokrene inicijativa za izmjenu naziva ulica u Sarajevu i Banja Luci čime bi se osporili svi nazivi ulica koji vrijeđaju bilo kojeg građanina BiH.

Facebook Comments
Tags: , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS