" />
Utorak, Maj 26, 2020
Banner Top
Fazlić: Sporazum sa SDA podrazumijeva saradnju i podršku u realizaciji projekata

 Nedavno potpisani Sporazum Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (POMAK-a) i Gradskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) o realizaciji političko – ekonomske platforme “10 projekata za Bihać”, na današnjoj redovnoj sjednici uslovio je vijećnička pitanja i diskusije o eventualnoj novoj koalicionoj većini u Gradskom vijeću.

Gradonačelnik Šuhret Fazlić naglasio je kako je riječ o Sporazumu, kojim je isključivo dogovorena međusobna saradnja i podrška u realizaciji najvažnijih projekata za Grad Bihać.

“Isključivo sam od SDA zatražio podršku u realizaciji 10 strateških projekata i ta priča je otvorena za sve. Uopšte ne treba ulaziti dalje u tu priču, jer je sve jasno.  Međutim, u posljednje vrijeme se vodi prilično žestoka kampanja protiv mene i ja se neću upuštati u neke nepotrebne javne debate. Cilj mi je da časno privedem kraju aktuelni mandat, te da realiziram što više važnih projekata za moje sugrađane”, dodao je Fazlić.

Aktuelni koalicioni partneri nisu baš ubijeđeni u ovakvu interpretaciju političkog sporazuma POMAK-a i Gradskog odbora SDA Bihać.

“Predstavnici klubova vijećnika Socijaldemokratske partije (SDP), Stranke demokratske aktivnosti (A SDA) i Nezavisnog kluba “Bihać – zajedno” na nedavnom smo sastanku s gradonačelnikom Fazlićem i predstavnicima POMAK-a dobili potvrdu dosadašnje koalicije. Međutim, iz nekih današnjih postupaka i izlaganja možda se može naslutitii kako su se određene stvari u međuvremenu promijenile. Gradonačelnik je spomenuo neko ucjenjivanje od dosadašnjih koalicionih partnera, što je apsolutno smiješno”, rekao je predsjednik Kluba vijećanika SDP-a u Gradskom vijeću Bihać.

Sličnog mišljenja je i trenutni predsjedavajući Gradskog vijeća  Davor Župa iz Nezavisnog kluba “Bihać – zajedno”.

“Sve ukazuje na to da se nazire formiranje nove većine, ali s obzirom da trenutno nemam dokaza ne mogu i ne želim upirati prstom ni u koga”, kazao je Župa.

Iz Kluba vijećnika Stranke demokratske akcije (SDA) samo su konstatirali kako sve rade i podržavaju isključivo ono što je u interesu građana Bihaća, bilo da su u položaju pozicije ili opozicije.

Inače, u dosadašnjem dijelu današnje redovne sjednice Gradskog vijeća jednoglasno su usvojeni prijedlozi o potpisivanju Povelje o bratimljenju gradova Bihaća i katarskog Al Khora, te o utvrđivanju javnog interesa za nepotpunu eksproprijaciju nekretnina – ustanovljenje služnosti u svrhu gradnje vodovodne infrastrukture u obuhvatu Nacionalnog parka “Una”.

Izvor: Fena.ba

Facebook Comments
Tags:

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS