" />

Bajramska centralna svečanost Muftijstva sarajevskog održana je u Sultan Fatihovoj džamiji, u narodu poznatijoj kao Careva. Džamija je bila prepuna, pa je veliki broj vjernika Bajram-namaz klanjao u haremu.

Hutbu je predvodio muftija sarajevski Enes ef. Ljevaković, koji je vjernicima savjetovao da bajramske radosti provedu u duhu islama.

– Bajram trebamo podijeliti s našim komšija, bez obzira koje su vjere. Neka naše bajramske radosti budu u duhu islama. Ne dozvolimo da nas naši dunjalučki prohtjevi udalje od vječnosti koja dolazi poslije smrti. Na ove blagdanske dane prisjetimo se i naših šehida koji su dali život braneći domovinu – kazao je, između ostalog, efendija Ljevaković.

Također, kazao je da se moramo suočiti s mnogobrojnim problemima s kojima se naše društvo svakodnevno susreće.

– Mito, korupcija, raseljavanje stanovništva, migrantske krize, bijela kuga… sve su to problemi s kojima se moramo suočiti i pokušati ih riješiti na najbolji mogući način – poručio je ef. Ljevaković.

Nakon klanjanja Bajram-namaza vjernici su s radošću u srcima jedni drugima čestitali Bajram, nakon čega je uslijedio prigodan muhabet u obližnjim aščinicama.  

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS