" />
Četvrtak, Juni 4, 2020
Banner Top

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu. Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na povremeno jače udare vjetra.

GP Velika Kladuša-Maljevac još uvijek je zatvoren od strane MUP-a RH, zbog čega je onemogućen promet preko prelaza.

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Duge su kolone teretnih vozila na graničnom prijelazu Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Zbog sanacije kolovoza na dionici regionalne ceste R-448 Gromiljak-Fojnica, saobraćaj je danas i sutra od 7 do 18 sati, obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao  i na  magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS