" />
Petak, Decembar 6, 2019
Banner Top
Draško Stanivuković na sjednicu NSRS došao biciklom – evo i zašto

Povodom Evropske sedmice mobilnosti poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković danas je na sjednicu došao biciklom, a namjerava da sličnim prevoznim sredstvima dolazi tokom cijele sedmice, piše Srpskainfo.com.

– Ovo ne treba da buda neka senzacija, nego jedna potpuno normalna aktivnost. Došao sam na biciklu, a ne na dinosaursu. Sedmica je mobilnosti pa je važno dodatno skrenuti pažnju drugim vidovima kretanja i promociji zdravog načina života što je između ostalog i cilj našeg Programa za Novu Banjaluku – rekao je Stanivuković.

Generalna direkcija za životnu sredinu Evropske komisije je 2002. godine pokrenula kampanju “Evropska sedmica mobilnosti” koja se organizuje svake godine, a aktivnosti se završavaju 22. septembra obilježavanjem “Svjetskog dana bez automobila”. Kampanja učesnicima daje mogućnost da istraže ulogu gradskih ulica i da eksperimentišu sa praktičnim riješenjima pri suočavanju sa urbanim izazovima kao što je zagađenje vazduha.U ovogodišnjoj akciji, učestvuje preko 2.800 gradova iz 48 zemalja.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS