" />
Nedjelja, Oktobar 20, 2019
Banner Top
DRAMA u SDP: Vidović napustio SDP, raspali se odbori u Vitezu, Čeliću i Sapni!

Prema pouzdanim informacijama do kojih je došao naš portal neki članovi SDP-a izrazito su nezadovoljni ishodom upravo okonačnog kongresa pa su počeli masovno vraćati partijske knjžice, javlja Slobodna Bosna

Slobodna Bosna“ doznaje da je danas SDP napustio jedan od najuglednijih članova te partije iz Tuzle, Tomo Vidović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Federacije BiH i predsjedavajući Zakonodavno-pravne komisije u prethodnom mandatu. 

Kako saznajemo danas su SDP-a napustili i dugogodišnji aktivisti Asja Gubeljić, Risto Mandrapa, Vesna Šunjić, Mladen Čavar, Dr. Adnan Beganović, Boris Livčić iz Viteza kao i 80 posto članstva ove općinske organizacije. 

Posebno je dramatično danas bilo u Čeliću i Sapni, gdje došlo do velike svađe članova općinske organizacije SDP-a, koja je rezulairala rasulom općinskog rukovodstva. 

Dio tuzlanskih aktivista posebno je nezdovoljan činjenicom da se na stranačkom kongresu u svojstvu gostiju pojavila delegacija PDA predvođena notornim Mirsadom Kukićem.

Time su dodatno podgrijane sumnje o postojanju tajnog dogovora dvojice stranačkih šefova Nermina Nikšića i Mirsada Kukića. 

Tags: ,

Related Article