" />
Subota, Oktobar 19, 2019
Banner Top
Dodik: “Vojska RS-a je garant opstanka Republike Srpske i srpskog naroda

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je pripadnicima Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, oficirima, podoficirima i vojnicima Vidovdan – krsnu slavu Vojske RS i ovog puka.

Dodik je naglasio da je Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk, koji je nastavio da baštini tekovine Vojske Republike Srpske, garant opstanka Republike Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima, pišu “Vijesti.ba“.

On je istakao da su srpska vojska i srpski narod po tradiciji slobodarski, uvijek na strani pravde, mira i slobode.

Vojska Republike Srpske osnovana je da bi se zaštitio srpski narod i najčasnije je uticala na stvaranje i očuvanje Republike Srpske. Na ovaj dan posebno treba da se prisjetimo vojnog puta Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, kroz šta je sve prošla da bi odbranila teritoriju Republike Srpske“, poručio je Dodik u čestitki.

Dodik je istakao da odavanjem počasti poginulim borcima Vojske Republike Srpske, svi mi koji danas živimo u miru i slobodi, s dubokim poštovanjem i vječnom zahvalnošću treba da njegujemo sjećanje na njihovu žrtvu koja nas trajno obavezuje da čuvamo i branimo našu Republiku i ostavimo u nasljeđe budućim generacijama.

Uz duboko uvjerenje da ćemo i u budućnosti nastavitii da njegujemo tradiciju, želim vam srećnu krsnu slavu, da je proslavite svečano i dostojanstveno. Takođe, želim vam mnogo uspjeha u daljem radu i ličnu i porodičnu sreću“, naglasio je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS