Subota, Decembar 14, 2019
Banner Top
Dodik: Srbi su najstradalniji narod prošlog vijeka

– Srbi su najstradalniji narod prošlog vijeka – rekao je Milorad Dodik član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda danas ispred Manastira Krušedol na centralnoj manifestaciji obilježavanja Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji “Oluja” izvršenoj prije 24 godine na Republiku Srpsku Krajinu, piše Srna.

On je napomenuo da su Srbi protjerani sa svojih vjekovnih ognjišta iz Hrvatske, ali da su utočište našli u Republici Srpskoj i Srbiji.  Dodik je, kako piše Srna, podsjetio da su prošle 24 godine od dana kada je Hrvatska donijela odluku da očisti srpski narod iz Republike Srpske Krajine. 

On je istakao da je peti put Srbija i Republika Srpska zajedno obilježavaju Dan sjećanja na žrtve “Oluje”, te izrazio zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je to inicirao.

– Ako Srbija zaboravi “Oluju”, niko o njoj neće pričati – istakao je Dodik.

On je ukazao i na pogrom srpskog naroda koji se sada dešava na Kosovu, kao i na njihov težak položaj u Crnoj Gori. Obilježavanju, pored srpskog člana Predsjedništva BiH, prisustvuju i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović premijeri Srpske Radovan Višković i Srbije Ane Brnabić. 

Među prisutnim su i predsjednici Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i Skupštine Srbije Maja Gojković, predstavnici Vojske Srbije, članovi udruženja za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i mnogobrojni građani. 

Tags: , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS