" />
Dodik škrt na riječima: Na pitanje o slanju ANP-a u NATO odgovorio “nemam pojma”

Četiri dana nakon potpisivanja Sporazuma o formiranju vlasti na nivou BiH član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odgovorio je na pitanje vezano za slanje prvog Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) u sjedište NATO-a.Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik upitan je o informaciji koju je jučer objavio portal Klix.ba u vezi s ANP-om. On je na pitanje da li je tačno da će BiH poslati ANP u NATO na način da će on uključivati samo civilni, ali ne i vojni aspekt, odgovorio kako “nema pojma”. 

“Nemam pojma. Ništa nismo dogovorili o tome. Volio bih da i vi kao ozbiljan novinar pročitate sporazum, odnosno principe koje smo potpisali onako kako piše. Vuk Karadžić je rekao: Čitaj kao što je napisano”, odgovorio je Dodik u intervjuu za Nezavisne novine. 

On je istakao kako vjeruje da će novi saziv Vijeća ministara BiH biti formiran u predviđenom roku od 30 dana poručujući da “ne bude li ispoštovan dogovor, to znači da BiH ulazi u doboku krizu”. 

Uprkos tome što su SNSD-ovi parlamentarci već mjesecima tvrdili kako oni ne blokiraju rad Parlamentarne skupštine BiH i sam Dodik je u danas objavljenom intervjuu potvrdio suprotno. 

“Onda smo mi, kada smo vidjeli da SDA kalkuliše, blokirali rad Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a i jasan stav EU je pokazao da neki ne mogu nastaviti blokade i da treba što prije formirati vlast na nivou institucija BiH. Evropski zvaničnici su podržali ovaj sporazum”, rekao je Dodik.

Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS