" />

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je sinoć da je SDA ratna stranka koja je vodila rat i stajala iza zločina i da kao takva ne može držati lekcije SNSD-u.

Meni i SNSD-u lekciju da drži SDA koja je ratna stranka, vodila je rat i stajala iza zločina zbog kojih bi Alija Izetbegović (nekadašnji lider SDA) bio u Haškom tribunalu da nije preminuo. Sada meni njegov sin (Bakir Izetbegović) i njegovi nasljednici drže predavanje o moralu, što govori da je u Bosni sve propalo”, rekao je Dodik za Alternativnu televiziju, prenosi Srna.

Komentirajući posljednje izjave Bakira Izetbegovića koji je, između ostalog, rekao da se Dodik od “socijaldemokrate pretvorio u agresivnog nacionalistu i već desetljeće opstruira vitalno važne procese u zemlji”, Dodik kaže da to nije ništa novo od SDA.

Ništa nije novo osim činjenice da se na obilježavanju dana SDA apostrofiram kao glavni problem ove stranke. Meni je drago što sam im najveći problem, jer politika koju vodi SDA jeste ona koja je protiv Republike Srpske i srpskog naroda u cjelini”, rekao je Dodik.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS