" />
Subota, Oktobar 19, 2019
Banner Top
Dodik: Prije 27 godina ujedinjeni dijelovi RS i Srbije

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas na Dugoj Njivi kod Modriče, na obilježavanju 27 godina od vojne operacije “Koridor života”, da za Srbe na ovim prostorima bez države nema slobode i da samo jedinstvo naroda može sačuvati Republiku Srpsku. 

Dodik je ocijenio da su probojem koridora prije 27 godina “ujedinjeni dijelovi” ovog bh. entiteta i Srbije, čime je spojen srpski narod.

– To je dokaz da niko nije mogao spriječiti našu povezanost s maticom Srbijom. Neprijatelji to i danas pokušavaju, ali neće uspjeti – kazao je Dodik.

Prema njegovim riječima, “neprihvatljivo je da se BiH gradi na štetu Srba i da se pokušava razvlastiti srpski narod”.

– Samo jedinstvo naroda može očuvati RS i niko drugi. Smrtonosni udarac Republici Srpskoj mogu zadati samo oni među nama, u smislu da podanički prodaju naš nacionalni interes drugima, ali to neće uspjeti – istakao je Dodik. 

On je ponovio da su Srbima “nametnute mnoge stvari, poput Suda i Tužilaštva BiH”, koji, kako je ocijenio, nedovoljno rade kada je riječ o procesuiranju i odgovornosti Bošnjaka za ratne zločine. 

– Dok imamo povjerenja u institucije, imat ćemo RS. Niko nije važan personalno, važno je da narod zna i hoće. Neka žive Srbi, Republika Srpska i Srbija i Srpska pravoslavna crkva – naveo je Dodik.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS