" />
Nedjelja, Oktobar 20, 2019
Banner Top
Dodik i vlast: BiH ne voli, ali je obilato koristi, čak i suprugu vodi na putovanja

Paradoksalno, ali istinito, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne krije da BiH ne voli te da na državnom nivou radi samo ono što mora. Ipak, blagodati državničkog posla mu očito ne smetaju, pa je sada na službeno putovanje u Bjelorusiju poveo i suprugu Snježanu.

Dodik je danas ušao u posljednji mjesec predsjedavanja Predsjedništvom naše zemlje, a u posljednje vrijeme je često van BiH. Tako je nakon službene posjete Mađarskoj i susreta s premijerom te zemlje Viktorom Orbanom, Dodik danas otputovao u trodnevnu posjetu Bjelorusiji.

Dodik je tako iskoristio osmomjesečno predsjedavanje da posjeti neke zemlje, koje prethodnih godina politički lideri naše zemlje i nisu često posjećivali. 

U Bjelorusiju je doputovao avionom Cessna, zanimljivo je da je Dodik u Minsk poveo i suprugu Snježanu. Njegove prve impresije iz Bjelorusije su da je oduševljen glavnim gradom Minskom, kojeg je obišao sa suprugom. Tako je uprkos kontinuiranoj priči o tome kako BiH ne doživljava kao državu, Dodik iskoristio sve blagodati pozicije koju obnaša u državi koju predstavlja i na međunarodnom nivou.

Ipak, i u Mađarskoj, ali i u Bjelorusiji protokol je nalagao da iza Dodika može biti samo državna zastava BiH, a ne RS-a, mada Dodik kaže da predstavlja samo taj entitet. 

Zanimljivo je da se pratnja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH “potrudila” da na zvaničnim fotografijama iz Bjelorusije ima što manje fotografija zastave BiH. Od svih dostupnih fotografija sa zvaničnih susreta Dodika i bjeloruskih zvaničnika, samo na jednoj fotografiji je vidljiva zastava BiH, što je Dodiku bitno kod predstavljanja svojim biračima.

Tags: , ,

Related Article