" />
Subota, Oktobar 19, 2019
Banner Top
DODIK ĆE NA KRAJU PROGUTATI KNEDLU: Palmer sa članovima Predsjedništva BiH, tema svih tema najava iz Republike Srpske…

Članovi Predsjedništva BiH sastaju se danas sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a Matthewom  Palmerom

Palmer se, između ostalog, jučer sastao sa predstavnicima ministarstva sigurnosti BiH, Granične policije, Obavještajno-sigurnosne agencije, te ministarstava unutrašnjih poslova Distrikta Brčko, Federacije BiH i Republike Srpske.

Potreba višeg i poboljšanog nivoa koordinacije u radu svih agencija za provođenje zakona i sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini bila je jedna od tema ovog sastanka.

Kako je istaknuto, poboljšanje suradnje najpotrebnije je u rješavanju problema povećanog broja migranata koji dolaze u BiH, ali umjesto saradnje entiteti rade na formiranju rezervnih policijskih snaga.

“Ove rezervne policijske snage neće riješiti problem migranata, jer je pitanje migracija transnacionalno i ne može se riješiti jednostranim naporima. Umjesto toga, BiH treba bolje obučene, specijalizirane, adekvatno opremljene i interoperabilne policijske snage koje su odgovorne građanima”, naglašeno je u saopćenju ambasade SAD-a u BiH.

Palmer i Nelson apelirali su na zvaničnike da rasporede državne resurse da bi se podijelio teret kojeg sada neproporcionalno nose lokalne vlasti, te da se brzo stave na raspolaganje odgovarajuće lokacije u kojim migranti mogu biti sigurno smješteni.

Tags:

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS