" />

Svoje programske prioritete, sa kojima izlazi pred birače 7. oktobra 2018. godine, Demokratska narodna zajednica BiH – Krajiška stranka definirala je polazeći od svojih programskih opredjeljenja i polazeći od ambijenta i stanja u kojem se danas nalaze Krajina, Federacija BiH i Bosna i Hercegovina.

– Između ostalog,  zalagat ćemo se za ravnopravnu Krajinu u evropskoj BiH, te razvoj i napredak Krajine  temeljen na resursima, bile su to prve poruke danas na konferenciji  za medije u Bihaću, kojom je DNZ BiH – Krajiška stranka počela predizbornu kampanju za Opće izbore u BiH.

– Cilj nam je povratak u zakonodavna tijela Federacije BiH, za što, objektivno procjenjujemo, imamo stvorene sve uslove. Smatramo da je učešće DNZ BiH – Krajiške stranke u federalnim zakonodavnim tijelima potreba, ne samo Krajiške stranke, nego i svih građana ovog dijela BiH. Naše četverogodišnje odsustvo, svelo je interese i glas Krajine na jeftine predizborne predstave –  rekao je Rifat Dolić, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

Predsjednik stranke i nosilac liste za Skupštinu Unsko-sanskog kantona Admil Mulalić izrazio je nadu da će kampanja proteći u demokratskoj atmosferi, te da će se politički subjekti nadmetati činjenicama i argumentima.

– Izvršili smo određeni politički zaokret i organizirali se kao regionalna stranka. Podsjetit ću da smo uvijek bili stabilizirajući faktor u političkim prilikama na kantonu i to će DNZ BiH i u budućnosti biti. Nastupamo skromno, postavili smo sebi objektivne ciljeve, ali smo sigurni da možemo napraviti konkretne i neophodne iskorake – dodao je Mulalić.

Demokratska narodna zajednica BiH – Krajiška stranka u predizbornu kampanju ulazi s krajiškim programom, pod nazivom „Ja volim Krajinu“.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS