" />
Utorak, Maj 26, 2020
Banner Top
Dnevnik FTV: Kurbegović “Netačni navodi o koaliciji sa Fikretom” – Musić: “Buniću Laburisti nisu bili problem”

U osvrtu na sinoćnji potez i masovnih istup članstva SBB-a USK u prilogu koji je večeras emitiran u centralnom Dnevniku Federalne TV govorili su Redžo Kurbegović (član predsjedništva SBB BiH) i Jasmin Musić (SDA USK).

Kurbegović je u izjavi kazao da su navodi o tobožnjoj koaliciji sa Laburistima i Fikretom Abdićem netačni

“Mi smo trebali potpisati koaliciju sa SDA i DF i to je ono što je istina! Nikakvih Laburisti, nikakav Fikret Abdić. Nego su oni to uzeli kao razlog da bi sakrili i prikrili sve ono što su radili u smislu kadroviranja.”, kazao je u prilogu koji je emitiran u večerašnjem Dnevniku FTV-a.

U kantonalnoj SDA, koju Bunić proziva da je u sastavljanju kantonalne većine pokušala u vlast uvući i Laburiste, kazali su da su o smjeni aktuelne vlade razgovarali sa svima.

“U tom momentu gospodin Bunić nije uopće isticao da mu je problem koalirati i voditi razgovore sa Laburističkom strankom. Pored toga ja se zaista moram vratiti malo unutrag i reći da je prije tri godine upravo u ovim prostorijama gospodin Agan Bunić bio neko ko je zagovarao saradnju sa Laburističkom strankom.”, kazao je u Dnevniku FTV Jasmin Musić zastupnik u Skupštini USK (SDA).

Pregovore o formiranju nove parlamentarne većine za sad smatraju okončanim. Od trenutka otkako su ih inicirali razdvojio se Klub zastupnika Asda i POMAK-a, Prepolovljen je klub POMAK-a, SBB nema više svojih zastupnika u Skupštini USK, no većina koja stoji iza aktuelne vlade predvođene Asda je održana.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS