" />
Subota, Juni 6, 2020
Banner Top

Ambasada Palestine u Crnoj Gori saopštila je da izražava duboku zabrinutost zbog uključivanja starog grada Jerusalima u program nedavne posjete predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića Izraelu i zatražila objašnjenje “povodom ovog nemilog poteza”.

“Istočni Jerusalim uključujući i stari grad je glavni grad Države Palestine i to što je vojno okupiran i silom kontrolisan od izraelske vojske ne daje nikakav legitimitet niti pravo nad gradom”, navodi se u saopštenju objavljenom sinoć.

Ističe se da su međunarodno pravo, rezolucije Ujedinjenih nacija uključujući i rezolucije Savjeta bezbjednosti, zajednički stav Evropske unije kao i zvanični stav Crne Gore, jasni u definisanju Istočnog Jerusalima kao okupirane palestinske teritorije i odbijanju priznavanja izraelskog suvereniteta nad njim. Ambasada traži objašnjenje “od cijenjenog crnogorskog predsjedništva povodom ovog nemilog poteza”.

Crnogorski predsjednik je boravio u dvodnevnoj posjeti Izraelu tokom koje se sastao i sa premijerom Benjaminom Netanyahuom.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS