" />
Četvrtak, Novembar 14, 2019
Banner Top
DF: Zašto SDP odbija vanrednu sjednicu Parlamenta FBiH i raspravu o policiji?

Na jučer održanoj sjednici Komisije za sigurnost Zastupničkog doma Parlamenta FBiH odbačen je prijedlog zaključka Demokratske fronte i Građanskog saveza da se na vanrednoj sjednici raspravlja o implikacijama formiranja rezervnog sastava policije entiteta RS te da se u vezi s tim donesu odluke na nivou organa u FBiH.

– Znajući da Komisijom predsjedava kadar SDP-a, postavljamo pitanje zbog čega SDP odbija parlamentarnu raspravu o tome – saopćeno je iz Demokratske fronte.

U toj stranci smatraju da je potrebno hitno održati vanrednu sjednicu Parlamenta FBiH, ali ne mogu, kako kažu, da proniknu u motive SDP-ovog odbijanja.

– Ne mogu drugovi iz SDP-a načelno pozivati na institucionalni odgovor u vezi sa formiranjem rezervnog sastava policije RS-a, a istovremeno po tom pitanju demonstrirati indolentnost i nezainteresovanost, pravdajući je pozivima na uopćenu priču o potrebi društvene diskusije o tobožnjim stvarnim problemima građana kao da gore navedeno nije problem građana – zaključuju u Demokratskoj fronti.

Tags: ,

Related Article