" />
Utorak, Maj 26, 2020
Banner Top
DF: Hitno odblokirati rad oba doma PSBiH

Demokratska fronta (DF) smatra da što hitnije treba odblokirati rad oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prije svega formiranjem komisija, kako bi mogli da budu nastavljeni procesi neophodni za funkcioniranje države.

To je saopćeno nakon redovne sjednice Predsjedništva DF-a, na kojoj je analizirana aktuelna politička situacija u BiH, s posebnim osvrtom na procese formiranja vlasti.

Ponovljen je ranije zauzet stav da put Bosne i Hercegovine u NATO nije nešto o čemu će se pregovarati te je pružena nedvosmislena podrška predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću u insistiranju na dostavljanju prvog Godišnjeg nacionalnog plana (ANP).

Također je izražen stav da je Pokret socijalne pravde i demokratije pozitivna politička platforma na kojoj se može i treba zasnivati zajednički nastup ljevice na lokalnim izborima 2020. godine, kao i da će Demokratska fronta u tom segmentu pružiti dodatne napore kako bi stranke okupljene u Pokret nastupile na lokalnim izborima na zajedničkoj platformi.

Demokratska fronta poziva sve probosanske političke stranke da “na lokalnim izborima 2020. jedinstveno nastupimo u Srebrenici smatrajući da to dugujemo ljudima Srebrenice i da jedino tako možemo ostvariti uspjeh uz princip da zajednički kandidati budu upravo ljudi koji tamo žive, navedeno je u saopćenju DF-a.

Izvor: Avaz.ba

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS