" />
Četvrtak, Juni 4, 2020
Banner Top

Novinar Midhat Dedić, koji je jučer prijavio da je Asim Kamber povukao pištolj na njega, a policija nakon pretresa pištolj nije pronašla, tvrdi da je morao prijaviti slučaj unutrašnjoj kontroli jer smatra da je Asimu Kamberu omogućeno da učini da pištolj nestane, objavio je danas portal dnevnih novina Oslobođenje

– Ne znam da li je itko još mogao vidjeti pištolj. Ja sam bio u šoku, ali policija je svoj posao uradila traljavo i ja jesam prijavio da se izvrši unutrašnja kontrola. Oni su napravili milion grešaka, nisu mu oduzeli telefon na kojem se vidi kako je počelo. Policajcu Mahmutu Alagiću rekao sam da sam vidio pištolj a on mi je odmah odgovorio: “To si ti vidio, ne mora značiti da pištolja ima”, onako potcjenjivački. Automobil nije pretresan na licu mjesta nego u krugu Policijske uprave, iako su bili oduzeli ključeve od njegove vozačice, oni su joj vratili ključeve i ona je auto odvezla u policiju. Policajac, Bimbo što ga zovu, bio je sa njom u autu, ali šta on ima ulaziti u auto i voziti se kada to auto treba pretresati na licu mjesta a ne narušavati nepovredivost objekta. Otkud ja znam da oni nisu u dogovoru, a njega (policajca) niko nije pretresao, kazao nam je Dedić.

Komentarišući izjavu portparola policije USK Ale Šiljdedića da njegove tvrdnje možda mogu, ili ne, potvrditi svjedoci, Dedić kaže policija treba da ispita svjedoke a ne on, kao što su trebali da provjere ima li gdje videonadzor, a Kamberov mobitel odmah izuzeti ne dajući mu priliku da šta izbriše.

– On mi je ugrozio bezbjednost jer je imao pištolj, svi su trebali biti pretreseni na licu mjesta, a ne da se tako hoda i na kraju da uzmu auto i idu tamo negdje, kaže Dedić.

On je razočaran što za sada samo protiv njega postoji prekršajna prijava za narušavanje javnog reda i mira a Kamber traži i kvalifikaciju oštećenje tuđe stvari.

– Samo sam držao za vrata na autu i pustio, sad će oni tvrditi šta hoće, kaže Dedić.

Federalni poslanik i predsjednik SDA u Sanskom Mostu Asim Kamber, njegove navode negira.

– To se sve dešavalo pred policijom, pred građanima, tu je kamion udario u Midhino auto jer od njega nije mogao saviti, sad se on pravda da je imao upaljena sva četiri žmigavca, a bio je nepropisno parkiran zbog čega vjerujem da je jučer odmah platio kaznu. Ali, kad sam u prolazu čuo da je riječ o Dediću ja sam rekao super, baš mi to treba da objavim, ali njega je naljutilo što sam ja slikao i krenuo je prema autu počevši se derati na mene da ja na njega povlačim pištolj. Pa ne mogu ja držati i mobitel i pištolj, kaže Kamber negirajući da je potegao pištolj.

Na Dedićeve tvrdnje da su im prije pretresa prilazili ljudi, uključujući i stranačke koji su mogli odnijeti pištolj, Kamber kaže da je Dedić također stajao kraj njega, i da je bilo tako, on bi vidio.

– Tu su stajala i dva policajca, auto je bilo zaključano. Čekala se inspektorka iz Tužilaštva za pretres koja nije mogla doći odmah. Oni su rekli da ne mogu vršiti pretres na ulici gdje se narod okuplja i da u svim okolnostima to se vrši u policiskoj stanici, kaže Kamber.

Tako je i bilo, međutim, kako nam je potvrdio portparol MUP-a USK, unutrašnja kontrola će utvrditi da li je bilo propusta u radu policije prilikom ovog incidenta.

Za pištolj, ako je postojao, sada je svakako kasno da ga pronađu.

Kamber, s druge strane, jučerašnje ponašanje novinara Dedića dovodi u vezu sa ranijim prilogom o tome kako je Dedić koristio vozilo Vlade USK-a zajedno sa vozačem, što je objavljeno na portalu Inmedia za kojeg Kamber tvrdi da je suradnik, a Dedić da je i defakto šef ekipi sa portala.

Portal je također prije dva dana objavio fotografiju Dedića kako izlazi iz zgrade FUP-a gdje je saslušan u svojstvu svjedoka na ove okolnosti, te Kamber tvrdi da je zbog toga Dedić bio iznerviran kada ga je on snimao na samom početku incidenta.

Dedić, opet to odbacuje, tvrdeći da je saslušavan jer su istražioci jako zainteresovani za ono šta on piše.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS