" />

Damir Džeba, delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i jedan od lidera mostarskog HDZ-a, kazao je jutros za N1 je ulazak Demokratske fronte u partnerstvo sa Strankom demokratske akcije ”vraćanje duga za izbor Željka Komšića”

‘Bošnjaci jednostavno u ovom izbornog inženjeringu su Hrvatima nametnuli člana Predsjedništva i to je ono što frustrira sveukupne odnose kada su u pitanju Hrvati i Bošnjaci. Trebamo vidjeti na koji način da dovedemo izborna pravila da jedan narod ne bira drugom predstavnike”, kazao je Džeba.

Na pitanje kakve veze ima SDA s izborom Komšića u Predsjedništvo, Džeba je kazao da ”to ne smatra samo on”.

”Ne smatram samo ja već bilo koji novinar ili istraživač koji više prati politička zbivanja u BiH. Ulazak DF-a u bošnjačku kvotu je vraćanje duga. Ulazak DF-a je vraćanje duga za izbor člana Predsjedništva. To nije neka tajna”, dodao je on.

”HDZ razgovara s predsjednikom SNSD-a i strankama koje predstavljaju srpski narod. Razgovara i s Bakirom Izetbegovićem koji se predstavio kao lider bošnjačkih stranaka. Tri reprezentacije naroda koje su dobile na ovim izborima i jednostavno mora se razgovarati. DF je sebe prepoznao kao bošnjačku stranku’‘, kazao je Džeba za N1.

Džeba je ustvari samo ponovio Čovićeve stavove kako prije svega treba oformiti Vijeće ministara BiH, pa tek onda razgovarati oko onog što je uvjet za Federalnu vlast. A, odavno znamo da Dragan Čović uspostavu vlasti u Federaciji BiH uvjetuje izmjenom izbornog zakona.

Facebook Comments
Tags: , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS