" />
Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

Centar za obrazovanje odraslih Vita plus iz Cazina i predstavnici njemačkog lanca klinika, staračkih domova i rehabilitacionih centara Ameos, potpisali ugovor o saradnji. Cilj ugovora jeste prije svega pružiti podršku Centru za obrazovanje odraslih Vita plus u materijalnom smislu, te u ljudskom potencijalu, u smislu što bolje edukacije odraslih sa ciljem da budu što spremniji za tržiste rada.

U narednom periodu Centar za obrazovanje odraslih Vita plus dobit će vrijednu donaciju u nastavnim učilima i drugom materijalu koji će pomoći polaznicima ovog centra u cilju što kvalitetnije obuke.

Polazinicima ovog centra bit će omogućeno obavljanje školske prakse u Njemačkoj pod istim uslovima kao i za učenike njemačkih škola. Poslije završetka škole, oni koju budu zadovoljili uslove i pokažu interes Ameos grupacija je izrazila želju da iste zaposle u svojim ustanovama. Kako Ameos grupacija ima svoje poslovnice u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, razgovaralo se o mogućnosti i ulaganja u BiH i otvaranja istih centara u BiH.

Predstavnici Ameos grupe iskazali se svoje zadovoljstvo sa pokazanim znanjem polaznika Centra koji su svoje zaposlenje našli u Njemačkoj.

Od svog osnivanja obećali smo liderstvo, postavili standard, unosili ozbiljnost i kvalitet u obrazovanju i danas slavimo ne samo da da smo prepoznati u našem kantonu i državi kao lideri europskog standarda. 70 domova pod okriljem Ameos-a, je dokaz da smo već odavno dobili pozitivne promjene i budućnost BiH u zdravstvu, obrazovanju i novim investicijama koje se možda očekuju u budućnosti.”, kazali su nam iz Centra, te nadovezali da s ponosom mogu reći da njihovi učenici ne postavljaju pitanja: da li si čuo, hoću li imati kvalitetnu praksu kroz obrazovanje i hoću li se zaposliti nakon obrazovanja već samouvjereno odlučuju o ponudama koje škola pruža kao i svim svojim prethodnicima koji su zatvorili školska vrata otvorili vrata firmi, domova i bolnica.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

No Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS