" />
Utorak, Juni 2, 2020
Banner Top

Imam Sultan Ahmedove džamije Edin ef. Kukić je istakao da je posebna čast sjetiti se šehida Turske i cijelog svijeta.

Jučer je u Sultan Ahmedovoj džamiji u Bugojnu, prije džuma-namaza, proučena dova za sve šehide koji su pali tokom pokušaja državnog udara u Turskoj iza kojeg stoji teroristička organizacija FETO, a koji se desio 15. jula 2016. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Imam Sultan Ahmedove džamije Edin ef. Kukić je istakao da je posebna čast sjetiti se šehida Turske i cijelog svijeta.

“U Sultan Ahmedovoj džamiji u Bugojnu upriličili smo već drugu hatmu koju su proučili imami Medžlisa Islamske zajednice Bugojno pred duše šehida koji su izgubili svoj život u pokušaju državnog udara u Turskoj. U tom kontekstu, naša briga je da se sjećamo svih šehida na dunjaluku kako šehida Turske tako šehida cijelog islamskog svijeta, a posebno svojih šehida. Nama je posebna čast i zadovoljstvo da se sjetimo svojih šehida kao i šehida Turske i cijeloga svijeta.”

Naglasio je, prema učenju Kur’ana, da će se svaki šehid moći zalagati za 70 osoba.

“Treba da učinimo onaj naš napor koji je red da učinimo kao ljudi, pogotovo kao muslimani, kao vjernici, kako se ne bi zaboravile njihove žrtve, kako bismo stekli njihovo društvo kao što nam uzvišeni Stvoritelj obećava u Džennetu da će oni imati pravo šefa’ata za 70 osoba iz svoje porodice i prijatelja i mi u tome kontekstu želimo da budemo jedni od onih za koje će se naši šehidi zauzimati na Kijametskom danu kod našeg Stvoritelja. Molim Allaha da im podari lijepi Džennet, sačuva ih u našim sjećanjima, a nama podari selamet i svaki hajr, a porodicama šehida podari sabur i nagradu koju im uzvišeni Stvoritelj obećava u tome kontekstu.”

Facebook Comments
Tags: , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS