" />
Srijeda, Oktobar 23, 2019
Banner Top

Na putu prema SAD-u, migranti otac Rudy i sin Cristian iz Guatemale brutalno su napadnuti. Meksičke vlasti su ih pronašle prije nekoliko dana, kada je otac već preminuo, a dječak se jedva držao u životu.Kako prenosi CNN, dječak je primljen u bolnicu sa ranom dugom sedam centimetara. Pronađen je kako leži u očevom zagrljaju. 

Njih dvojica su se zaputili u smjeru SAD-a, a napadnuti su kada su putovali preko Veracruza u Meksiku. Otac je imao 37 godina, a dječak ima deset. Guatemalu su napustili 28. maja, kada su krijumčaru platili da ih “prebaci” do Sjedinjenih Američkih Država, ali ih je on napustio u Meksiku, gdje su i oteti.

Otmičari su članovi narko kartela Los Zetas, te su nakon otmice kontaktirali porodicu žrtava u SAD-u tražeći otkupninu od 12.000 dolara. Nakon što je porodica prikupila i poslala 8.000 dolara, otmičari im se više nisu javljali. 

Cristian i Rudy su putovali sa stricom i sinom, koji su uspjeli pobjeći otmičarima. Cristian je odmah nakon pronalaska odvezen u bolnicu u Cuatli gdje je operisan, te se trenutno oporavlja. 

Ovo nije prvi napad na migrante koji putuju prema SAD-u. Naime, napadači ih često presreću i pljačkaju, otimaju, siluju i ubijaju.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS