" />
Utorak, Juni 2, 2020
Banner Top
Borenović: Špirić napada SDA koja ga je izabrala u Parlament BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Nikola Špirić (SNSD) u proteklom periodu iznio je niz kritika na račun SDA zbog neformiranja vlasti, između ostalog, poručivši da ova stranka “sa svojim trabantima u Savjetu ministara drži kao taoce RS, ali i lokalne zajednice u BiH”.

“Krajnje je vrijeme da ljudi u SDA shvate da je formiranja vlasti jedini način da se očuvaju institucije, povjerenje i ustavni poredak BiH”, rekao je Špirić, koji takođe smatra da formiranje vlasti na nivou BiH bez SNSD-a i HDZ-a BiH ne bi imalo nikakvog smisla i da bi BiH uvelo u još veću krizu nego što je sada.

Predsjednika PDP-a i poslanika ove partije u Parlamentu BiH Branislava Borenovića začuđuje pojava međusobnih kritika zvaničnika SNSD-a i SDA. 

“Bože svašta! Pa Špirića su u Dom naroda BiH direktno izabrali poslanici SDA u Narodnoj skupštini RS, a on svaki dan proziva tu stranku koja ga je izabrala u Parlament BiH. Nevjerovatno je da čovjek konstantno kritikuje stranku koja ga je izglasala”, kaže Borenović u razgovoru za Vijesti.ba, te konstatuje:

“Ova BiH je baš zemlja čudesa…Zaista nemam dalji komentar”.

Predsjednik PDP-a podsjeća da su sva tri poslanika SDA u Narodnoj skupstini RS glasali za SNSD-ove liste delegata i tako direktno omogućili da SNSD ima četiri od pet srpskih delegata u Domu naroda Parlamenta BiH.

“Ista stvar važi i za reakcije SDA, koja kritikuje poteze SNSD-a, a glasali su za njih”, navodi naš sagovornik. 

Kada su već birali jedni druge, zaključuje Borenović, neka SNSD i SDA konačno završe proces formiranja vlasti, umjesto što se “svakodnevno prepucavaju i mrcvare sve u ovoj zemlji”.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS