" />
Četvrtak, Februar 20, 2020
Banner Top
Bilal Šuman odgovorio predsjedniku RSBiH: Ukoliko imate pitanja ili dilema, upriličite sastanak…

Umjesto slavlja – medijski rat! Ukratko, ovim riječima može se opisati uspjeh rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je u nedjelju pobjedom protiv Češke izborila plasman na Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2020. godine.

Marinko Umičević, predsjednik RSBiH, kritikovao je selektora Bilala Šumana zbog nekih stvari koji nemaju veze sa parketom, poručivši, između ostalog, da je “Šuman privatizovao reprezentaciju”.

Selektor Zmajeva odgovorio je prvom čovjeku Rukometnog saveza naše zemlje.

– Poštovani gosp. Umičeviću, poštovani predsjedniče, zahvaljujem na upućenoj čestitki. Želim da Vas obavijestim da smo mnogo ranije igrači, stručni štab i ja imali dogovor da proslava plasmana na EHF EURO bude privatnog karaktera. Moja želja i namjera je bila da igrači zasluženo proslave, bez pritiska javnosti. Na spomenutoj proslavi su bili prisutni ljudi koji su se i ponudili da snose troškove organizacije skromne proslave koju smo organizovali. Poznavajući uvjete i okolnosti u kakvim se RSBiH nalazi, sasvim je očekivano da ćemo prihvatiti da Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajeva plati troškove spomenute proslave u Hillsu.

Prijem u Vladi Federacije BiH je nešto o čemu smo svi obaviješteni noć nakon pobjede, zbog čega niti sam imao vremena niti tehničke mogućnosti da iskomuniciram članove UO i da eventualno zatražim saglasnost.

Naime, bit će mi istinski drago da naš plasman na EHF EURO 2020 bude razlogom više da članovi UO RSBiH poduzmu dodatne napore te da se okolnosti u kojima radi RSBiH poprave, čime bi nam svima posao bio u velikoj mjeri olakšan.

Veoma mi je žao zbog medijskih napisa koje čitam otkako smo se plasirali na EHF EURO, te Vas molim da ukoliko imate ikakvih pitanja ili dilema, da upriličite sastanak prilikom kojeg ću Vas rado obavijestiti o svim aktivnostima i situaciji koja direktno ili indirektno utječe na rad muške rukometne reprezentacije BiH – poručio je Bilal Šuman na Facebook stranici Rukometna reprezentacija BiH.

"Poštovani gosp. Umičeviću,Poštovani Predsjedniče,Zahvaljujem na upućenoj čestitci. Želim da Vas obavijestim da smo…

Posted by Rukometna reprezentacija BiH on Srijeda, 19. juni 2019.
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS