" />
Bijedić: Sarajevu ne odgovara jak SDP u TK, možda formiramo novu stranku

Povodom Odluke o isključenju Žarka Vujovića i Huseina Tokića iz SDP-a BiH, Odbor ove stranke u Tuzlanskom kantonu održao je danas konferenciju za medije na kojem je iznio svoje mišljenje i stav o tom događaju te najavio moguće formiranje nove političke partije.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzlanskog kantona Enver Bijedić još jednom je istakao kako se radi o neprihvatljivoj Odluci koja nije po Statutu SDP-a BiH.

– Dajemo punu podršku Žarku Vujoviću i Huseinu Tokiću. Mi svi ovdje dajemo do znanja da ne podržavamo ovu Odluku. Ukoliko predsjednik SDP-a i Glavni Odbor ne ponište ovu Odluku, mi ćemo biti prinuđeni da svoju političku karijeru tražimo u nekom novom političkom subjektu. To neće biti postojeći subjekt, već ćemo biti prinuđeni da osnujemo neki novi socijaldemokratski politički subjekt, koji će biti u korist građana TK i koji će ih štititi. To će biti adekvatno mjesto za ljude socijaldemokratske orijentacije i one koji vode brigu o tome – rekao je Bijedić.

Enver Bijedić smatra kako je SDP BiH puno izgubio izlaskom ovih ljudi iz stranke. Dodao je kako nekim ljudima u glavnom gradu BiH ne odgovara jak SDP u Tuzlanskom kantonu, prenosi Tuzlanski.ba.

– Mi smo osvojili 37% glasova SDP-a u cijeloj državi, a imamo apsurdnu situaciju da se o svemu pitamo samo tri posto. Još jedan apsurd je da je, recimo, SDP u Gradačcu, Gračanici i Lukavcu osvojio 20.000 glasova, a da u Glavnom odboru stranke ima samo šest članova. Sa druge strane, u Banjaluci je SDP osvojio 985 glasova, a u Glavnom odboru stranke nalazi se osam njihovih članova. Dakle, ova tri grada napravila su bolji retultat nego cijeli Sarajevski kanton – izjavio je Bijedić.

(Vijesti.ba)

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS