" />
Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

Vidljivost je u jutarnjim satima zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, saopćeno je jutros iz BIHAMK-a. Zbog radova, danas će na autoputu A-1 kod Kaknja, saobraćaj biti otežan.

Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Doboj, Doboj-Tuzla, Konjic-Jablanica, Lašva-Travnik, Tuzla-Orašje i Bosanski Brod-Odžak. Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima. Sve učesnike u saobraćaju iz BIHAMK-a pozivaju na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

”Zbog sanacije kolovoza na izlaznoj traci naplatnog mjesta Kakanj I (Papratnica) na autoputu A-1, do sutra (21.10.2018.) do 12 sati, obustavljen je saobraćaj na ovom naplatnom mjestu. Mole se korisnici ovog izlaza sa autoputa da koriste alternativne izlaze na naplatnim mjestima Kakanj ili Visoko. Sanacioni radovi izvode se i na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, gdje se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno), obustavljen je saobraćaj teretnih vozila. Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog sanacionih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: M-19.2 Kladanj-Vlasenica, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Teslić-Doboj, M-16 Banjaluka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Novi-Dvor”, saopćeno je.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS