" />
Utorak, Maj 26, 2020
Banner Top

Zbog obilnijih padavina i poplavljenog kolovoza obustavljen je saobraćaj na autoputu A-1 Kakanj-Zenica.

Na magistralnom putu M-18 Simin Han-Priboj, kod mjesta Seljublje obustavljen je saobraćaj zbog aktivnog klizišta.

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina, upozorava se na vlažan kolovoz, kao i na učestale odrone. Preporučuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog održavanja 46. internacionalne turističke Una regate (25.-28.07.), u vremenu od 17 do 24 sata, obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-5 prolaz kroz centar Bihaća i preusmjerava na alternativne pravce.

Na magistralnom putu M-5 Bosanski Petrovac-Bihać, na dionici Dubovsko-Ripač (na dionici od uključenja sa regioalneog puta R-408 od naselja Orašac/Ćukovi do isključenja Ripač/Račić)  održava se 10. Biciklistički rekreativno-turistički kamp-maraton „Stazama Bosanskih kraljeva 2018“, Za vrijeme održavanja ove biciklističke utrke vozila će saobraćati usporeno, u smijeru kretanja učesnika utrke.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog aktuelnih radova izmjenjen je režim saobraćaja na lokalitetima: tunel Igman, tunel Grab, Treševine, Ban Brdo i vijadukt  Bojnik.

U toku su radovi na redovnom održavanju na magistralnom putu M-18 Semizovac-Srednje, zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća naizmjenično, jednom trakom. Radovi se izvode i na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) gdje se saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama u režimu odvijanja saobraćaja i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, pojačan je promet vozila na ulazu u BiH, a na GP Ivanica na izlazu iz BiH, odnosno ulazu u Hrvatsku. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 do 40 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS