" />
Ponedjeljak, Novembar 11, 2019
Banner Top
BIHAMK: Zbog magle i poledice, vozačima se preporučuje oprez na putevima u BiH

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u Bosni i Hercegovini, a posebno uz rijeke Bosnu i Drinu, kao i na putevima Priluka-Glamoč, Livno-Šuica, Konjic-Drežnica i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, javlja Anadolu Agency (AA).

Kolovoz je mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) s obzirom da meteorolozi najavljuju za danas nove padavine, apeluje se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu M-15 Šuica-Livno preko planinskog prevoja Borova Glava, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz i savjetuje maksimalno oprezna vožnja.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Kako slijede dani vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS