" />
Četvrtak, Maj 28, 2020
Banner Top

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u Bosni i Hercegovini jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala do 23. septembra, od 11.00 do 11.45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).

Radovi na sanaciji mosta aktuelni su na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, u toku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.

Od ostalih puteva s izmijenjenim režimom saobraćaja izdvajamo regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača i R-474 Jelah-Piljužići.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, do 22.09. od 09.00 do 13.00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Napominjeu se vozači da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS