" />
Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na graničnim prijelazima Ivanica, Izačić, Velika Kladuša, Doljani, Rača i Bijača pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH.

Na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog intenziteta saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode i na dionici M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog izvođenja radova na hrvatskoj strani na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, narednih šest mjeseci od sutra (31.07) potpuno će biti obustavljen saobraćaj, soapćeno je iz BIHAMK-a.

Facebook Comments
Tags: , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS