" />
Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

Zbog sigurnosnih razloga, obustavljen je saobraćaj na uključenju na autoput A-1 na naplatnom mjestu Lašva, prema Kaknju.

Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima, posebno na jugu i sjeveru naše zemlje. Duga zadržavanja na izlazu iz BiH bilježimo na graničnim prelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Izačić, Velika Kladuša, Doljani i Zupci. Na graničnim prelazima: Ivanica, Bijača i Prisika nema zadržavanja (izlaz) na našoj granici, ali su duge kolone vozila u međuprostoru (na ulazu u Hrvatsku). Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog intenziteta saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta

Danas se održava Međunarodna auto trka na brdskim stazama na dionici Cazin-Srbljani-Ostrožac. Od 08 do 20 sati, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode i na dionici M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS