" />
Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraća se uz slabiji promet vozila, po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Vozačima se skreće pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja, zbog čega je potrebno oprezno voziti, u skladu s uslovima na putevima.

Zbog izvođenja radova na zamjeni prijelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1, smjer Vlakovo-Jošanica), saobraća se usporeno jednom trakom. Planirano je da radovi traju do kraja ovog mjeseca te svi učesnici u saobraćaju trebaju poštivati postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku su i radovi na magistralnom putu M-18 Kladanj-Podpaklenik, a na mjestu radova postavljena je svjetlosna signalizacija i saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera.

Na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima u toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac. M-4 Teslić-Karuše i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa, saopćeno je iz Bosanskorecegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prijelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema mostu i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article