" />
Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog je intenziteta, posebno na dionicama u gradskim centrima.

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravaju se vozači na planinskim prijevojima i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Svim učesnicima u saobraćaju savjetuje se da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala do 23.septembra, od 11.00 do 11.45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas izvode se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno.Saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, do 22.09. od 09 do 13 sati, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS