" />
Četvrtak, Maj 28, 2020
Banner Top

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u istočnim i centralnim krajevima, skreće se pažnja na jutarnju maglu.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala od danas (14.09.) do 23.septembra, od 11.00 do 11.45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).

Zbog redovnog održavanja rasvjete u tunelu Crnaja na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica, danas od 09.00 do 18.00 sati vozila će saobraćati jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Danas od 07.00 do 18.00 sati zbog radova na asfaltiranju obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-466 od hotela „Pino Nature“ prema Brusu (u dužini 900 metara). Za vrijeme obustave alternativni pravci su: pristupni put za Vidikovac-Apelova cesta-Vidikovac-Brus i R-446a-Lukavica-Klek-Jasik-Brus.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, u toku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.

Od ostalih puteva sa izmijenjenim režimom saobraćaja izdvajaju se regionalni putevi: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača i R-474 Jelah-Piljužići.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS