" />
Utorak, Maj 26, 2020
Banner Top

U centralnim i zapadnim krajevima, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te ponegdje u višim predjelima, magla i niska oblačnost ovoga jutra smanjuju vidljivost.  Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog radova na obnovi i sanaciji kolovoza od 06.00 do 18.00 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-445 od silaska sa autoputa A-1 u Kaknju do kružne raskrsnice u Kaknju. Za vrijeme obustave alternativni pravci su:
– za putnička vozila: silazak sa A-1 u Kaknju-željeznička stanica-industrijska cesta do kružnog toka;
– za teretna vozila i autobuse iz pravca Sarajeva: autoput A-1 isključenje Visoko-regionalni putevi R-445 i R-443 do kružnog toka u Kaknju,
– za teretna vozila i autobuse iz pravca Zenice: magistralni put M-17/M-5 Zenica-Bilješevo-regionalni put R-445 Bilješevo-Kakanj ili autoput A-1 isključenje Papratnica-regionalni put R-445 Kakanj.

Zbog minerskih radova danas do 17.00 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela (do 5 minuta).

U toku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

Na regionalnom putu R-445 Lješevo-Visoko, zbog radova na rekonstrukciji vozila saobraćaju usporeno u vremenskom periodu od 07.00 do 19.00 sati.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS