" />
Utorak, Juni 2, 2020
Banner Top

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan u većem dijelu Bosne i Hercegovine, pa se vozači pozivaju na oprezniju vožnju. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), zbog radova na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi se izvode i na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Pojačana je frekvencija vozila u oba smjera na graničnim prijelazima: Doljani, Bijača, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, kao i na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Izačić i Kamensko. Na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog intenziteta saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS