" />
BIHAMK – Kolovoz mjestimično mokar, mogući sitniji odroni

Zbog povremenih lokalnih padavina kolovoz je mjestimično mokar, a vozači se upozoravaju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na dionici M-17 Zukići-Podorašac, u mjestu Borovica, zbog teretnog vozila u kvaru, saobraća se sporije.

Radovi na sanaciji kolovoza danas se izvode na magistralnom putu M-14 Bihać-Srbljani, zbog čega se na ovoj dionici saobraća sporije uz kratkotrajne obustave.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na pasareli petlje Podlugovi, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima u vremenu od 8 do 16 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta, soapćeno je iz BIHAMK-a.

Tags:

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS