Subota, Juni 6, 2020
Banner Top

Veleljepni objekat u centru grada, nova i moderna kanalizacija u gradu i prigradskim naseljima, pomoć privatnicima i poduzetnicima kroz dodjelu sredstava, podrška medijima kroz novčanu pomoć, zapošljavanje, izgradnja infrastrukture i dovlačenje investitora da grade i pokreću biznise na području Bihaća, samo su neke činjenice koje se vežu za četverogodišnji gradonačelnički mandat Emdžada Galijaševića.

Dok je Emdžad Galijašević dodjeljivao sredstva svima koji su se Gradskoj upravi obraćali sa zahtjevom i nekim projektom, dovlačio investitore i gradio infrastrukturu po gradu, aktuelna lokalna vlast niti gradi, niti dodjeljuje sredstva. Glavno opravdanje koje uporno ponavljaju je nedostatak sredstava. Znajući da novca nije bilo ni u Galijaševićevo vrijeme i da niko u svijetu ne gradi ništa, pa ni kuću, bez kredita, to opravdanje ne stoji.

Jedan primjer. Stari, dotrajali objekat Komrada Bihać, nekadašnje ruglo grada je smaknut, doveden je investitor koji je kupio placi i napravio ovaj, sa slike, veleljepni objekat Agrama. Ono što je interesantno kada je bivši objekat Komrada Bihać u pitanju, jeste činjenica da je Komrad dok je bio smješten tu godišnje plaćao za parkiranje svih svojih vozila (kamioni, bageri, mašine za čišćenje snijega itd.) ogromne svote novca jer nije imao vlastite kapacitete za njihov smještaj. Nakon prodaje zemljišta Agramu, Grad je izgradio novi objekat Komrada i tako rješio problem izdvajanja 200.000 km na godišnjem nivou samo za parkiranje Komradovih vozila.

Galijašević je na kraju popljuvan kao zadnji ljudski šljam po uzoru kako su to uradili Hamdiji Lipovači premijeru Unsko-sanskog kantona, i to od strane istih onih koji su se najviše okoristili njegovim gradonačelničkim mandatom, a danas drže moralne lekcije iz udobnih fotelja. Glavna tačka udaranja po Galijaševiću je 10.000 km mita s kojima se nećemo baviti jer je to posao Pravosuđa. Ali ovdje je bitno naglasiti u vidu pitanja i istraživačke teze za sve lokalne “nezavisne” medije u Bihaću – je li to drugi ne uzimaju postotak od projekata? Je li drugi ne koriste benefite obnašanja funkcija u lokalnoj samoupravi za ostvarenje ličnog tj. privatnog interesa?

Koga to lažu kad javnost zna sve i ko s kim pije skupe butelje vina, ko sjedi sa sudijama i tužiocima, ko namješta optužnice i ko kome pakuje a povrh svega toga drži moralne lekcije i morališe narodu!

Facebook Comments
Tags: , , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS