" />
Utorak, Novembar 12, 2019
Banner Top
Balunović: U Srbiji se ponovo osjeća zadah onog Vučića iz 90-tih

U Beogradu je u petak održan miting u okviru kampanje vladajućeg SNS-a i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića „Budućnost Srbije“.

Politolog i teoretičar Filip Balunović kaže za Vijesti.ba kako ovaj miting podrške Vučiću služi da bi se spriječila bilo kakva mogućnost da SNS-u počne da pada podrška. 

„Pošto je opsjednut istraživanjima, Vučić je u toku sa blagim trendom opadanja podrške njemu i njegovoj stranci nakon otpočinjanja protesta prije četiri mjeseca“, ističe Balunović.

Balunović dodaje kako Vučić želi da prije svega svojim biračima pokaže da je on i dalje neprikosnoveni vladar, jer je njegovo biračko tijelo zbog toga uz njega. 

„Ako bi se i naslutilo da mu rejting pada, možda neko može da pomisli da će imati više koristi ako mu okrene leđa“, smatra Balunović.

A onda je, dodaje Balunović, Vučić u problemu, jer mu slabi kapacitet da ucjenjuje i zastrašuje, a to mu je glavna poluga moći. 

„Zato organizuje te velike mitinge na koje dolaze jedni te isti ljudi iz cijele Srbije organizovano, neki pod pritiskom a neki zato što zaista žele“, kaže naš sagovornik.

Prema Balunovićevom mišljenju, SNS je mašinerija kakvu vjerovatno nema niti jedna stranka u regionu. 

„Vidi se rukopis njegovog učitelja Šešelja, i u Srbiji se ponovo osjeća smrdljivi zadah onog Vučića iz devedesetih. Kakvi su mu bili politički ciljevi u ratu, takvi su ostali i u miru – megalomanski! Nekad je za jednog ubijenog Srbina tražio sto mrtvih muslimana, danas za jednog na mitingu protiv njega hoće sto na svom mitingu“, kaže Balunović.

On dodaje kako Vučić, ako ne može u praksi, onda upregne propagandnu mašineriju preko svojih tabloida koji sve vrijeme umanjuju broj okupljenih na protestima protiv njega, a uvećavaju broj na njegovim skupovima.

Tako su, podsjeća Balunović, prošle subote rekli da je na skupu protiv njega bilo 7.500 ljudi, a na njegovom 150.000. 

„Ako pogledate fotografije sa oba skupa vidjet ćete da, koliko god da ih je bilo na jednom i na drugom skupu, razlika ne može biti veća od par hiljada u Vučićevu korost. Uz svu mašineriju koju ima na raspolaganju“, zaključio je Filip Balunović.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS