" />
Četvrtak, Februar 20, 2020
Banner Top

Povratnik u Prijedor Azrin Hodžić, kojeg je jučer fizički napao nasilnik Renato Marjanović, kazao je kako je kompletan incident bio poražavajući za njega te da ne može riječima opisati kako se osjećao.

– Moglo je biti još gore. Čini mi se da je imao pištolj za pasom i morao sam se brinuti da ne dođe do krvoprolića. I sada gledam taj snimak, sav sam se naježio i ne znam šta da kažem – rekao je Hodžić. 

On je istakao kako nasilnika Marjanovića, koji ga je napao zbog istaknutog grba države Bosne i Hercegovine na prikolici, uopće ne poznaje. Kako kaže, nasilnik ga je najvjerovatnije pratio do firme ispred koje je parkirao automobil. 

– Prvo me je zvao, na šta nisam reagovao. Mislio sam da zove nekoga od radnika – kazao je Hodžić dodajući da mu je Marjanović nakon toga prišao i rekao kako ga pozdravlja “grupa iz Banje Luke”. 

Hodžić nam je kazao da mu je Marjanović rekao da skine grb Bosne i Hercegovine, što on nije učinio. Nakon toga nasilnik je izašao iz vozila i počeo cijepati ceradu Hodžićevog vozila. 

– Okrenuo sam se i pitao ga da li je normalan nakon čega me je napao. Udario me je nekoliko puta, a ja sam ga uspio odgurnuti. U tom trenutku sam vidio da najvjerovatnije ima pištolj. Nisam vidio pištolj, ali sam ga osjetio pod jaknom. Zbog toga nisam želio dalje u konflikt – rekao je Hodžić, piše Klix

Ispričao nam je da je zbog toga odlučio pokušati smiriti nasilnika riječima kako će skinuti državni grb. Kada je uspio u tome, Marjanović je zaprijetio svim radnicima, koji su vidjeli šta se desilo, da će, ukoliko pozovu policiju, zajedno sa svojom grupom doći do njihovih kuća i izvršiti pokolj. 

Tako je i meni rekao, odnosno da će mi zaklati porodicu ukoliko progovorim. Onda je izvadio telefon i počeo snimati, bio sam primoran da to ponavljam. Poslije toga mi se izvinio i nestao – kazao je Hodžić. 

Sve je prijavio Policijskoj upravi Prijedor ističući kako su policijski službenici bili izuzetno korektni. Kako kaže, nakon prijave su ga zvali dva puta, a jutros je dao i zvaničnu izjavu. 

– Saznao sam da je i ranije potezao pištolj na neke osobe. Više momke iz reda Bošnjaka. To nije išlo ni u javnost, a ni u policiju, jer ljudi iz straha nisu željeli prijavljivati – rekao je Hodžić.

Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS