" />
Srijeda, Maj 27, 2020
Banner Top

Anđela Paleksić iz Sarajeva pobjednica je izbora Miss BiH za Miss svijeta 2018, održanog sinoć u Tuzli.

Anđela je studentica druge godine na odsjeku za srpski jezik i književnost. Bavi se volonterskim radom više od 3 godine. Od slobodnih aktivnosti, osim volontiranja i rada sa mladima ide i na kurs ikonopisanja i kurs animiranog filma.

Kao što je i red, novoj miss naše države titulu je zvanično predala prošlogodišnja pobjednica, Aida Karamehmedović.

Anđela će nas predstavljati u Kini, gdje će se 8. decembra takmičiti za Miss svijeta.

Lentu prve pratilje osvojila je Elma Šljivić, druga pratilja je Jelena Škrbić, Miss fotogeničnosti BiH- Isidora Govedarica, Miss Interneta i Miss Televoting BiH je Erna Zekotić, dok je Miss ABC Fashion TV model za 2018.godinu Tamara Drašković. Čast da ponese i titulu Miss Visit Sarajevo, realizovanu pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo, pripala je Emini Šabanović.

U finalu je učestvovalo 19 najljepših djevojaka iz naše zemlje, a one su na finalnoj večeri nosile glamurozne haljine Paradi Couture dizajnerke Ernade Mujić. Finalistice su predstavile i najnovije modele modnih kuća Shooter i Timeout, Anastasija Fashion, a sve to je upotpunio oficijelni sponzor obuće Deichmann.

Za estetsku pripremu djevojaka bile su zadužene vješte ruke djevojaka iz škole šminkanja MASTER CLASS BIH BY CRISTAL BEAUTY AND MAKE UP BAR.

Organizatori su istakli i posebnu promociju tema od opšteg interesa, pa je ovogodišnja akcija manifestacije nosila naziv: “I mi hoćemo svoju školu”.Tako su u Bosanskom kulturnom centru u muzičkom dijelu programa nastupali profesori iz Srednje muzičke škole “Čestimir Mirko Dušek” iz Tuzle, čijoj obnovi je i posvećena ovogodišnja humanitarna akcija izbora Miss BiH.

Pred kraj manifestacije direktorici Srednje muzičke škole u Tuzli Zrinki Andrejaš uručen je ček u iznosu od 2.000 KM za obnovu škole Srednje muzičke škole. Ček je donirala Agencija za zaštitu ljudi i imovine Gama.

Veličanstveni program izbora Miss BiH za Miss Svijeta vodili su Ljiljana Krulj i Zlatan Jovanović, navodi se u saopćenju Direkcije Miss BiH.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

No Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS