Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

U krajiškoj socijaldemokratiji već odavno je nešto truhlo i nije to više nikakva tajna. Otkako je Lipovača (ne)stao, u toj stranci ništa više nije isto kao prije. Dodatne muke tamošnjoj Socijaldemokratskoj partiji napravio je Željko Mirković, igrajući igru sa SDP-ovim ljutim neprijateljima i to baš pred izbore 2018.

Ako se pažljivo analizira uspon krajiškog SDP-a nije teško primjetiti da je glavni kotačić u njihovom usponu od 2002. godine, bio Hamdija Lipovača. Mlad, vrlo inteligentan i riječit, Lipovača je cijelo jedno desetljeće bio ponos i dika crvenih Krajišnika. Dolaskom na vlast, prvo kao načelnik Općine Bihać, a zatim i kao premijer, Lipovači su prilazili mnogi drugovi, ali i članovi drugih stranaka, tražeći da im uhljebi sina ili kćer, snahu ili zeta, kuma, prijatelja i ostalu užu i širu porodicu.  Sve je to mladi i, tada još uvijek, naivni Lipovača ispoštovao, da bi kasnije teret za sve negativno u Općini ali i kantonu, ponio on sam na svojim plećima, jer su se “veliki” i “dokazani” stranački drugovi, prijatelji i kumovi, razbježali u jednom času!

Tako su nekadašnji Lipovačini bliski stranački saradnici, pa i saradnici iz drugih stranaka, koje je pomogao, na noge digao i napravio od njih neke “ličnosti” – ako se može uopće i tako reći, nakon pada SDP-a, gubljenja vlasti i njegove smjene sa pozicije premijera USK, postali njegovi najveći neprijatelji koji su od tada svim silama radili protiv njega, koristeći rasulo i konfuziju unutar stranke kako bi oni došli u prvi plan. Naravno, sve to u cilju ostvarenja ličnih interesa.

Najviše se to odrazilo unutar stranke, gdje su dojučerašnji autsajderi postali glavni nosioci socijaldemokratske politike koju su do te mjere obezvrjedili i degradirali da sadašnji SDP Krajine, ukoliko se šta ne počne mijenjati unutar te stranke u Krajini, nema čemu da se nada u budućnosti.

Čudnog mentaliteta su Bošnjaci, a posebno Krajišnici. Danas te hvale i u zvijezde te zakivaju, a već sutra te obezvređuju, omalovažavaju, pljuju i nipodoštavaju. Kako uopće SDP Krajine da zamjera antiTitoistima i ljudima koji pljuju po Titu, omalovažavajući sav njegov doprinos u očuvanju BiH kao cjelovite države, njenoj izgradnji kao i izgradnji Krajine: počev od fabrika i vojnog aerodroma, do turizma i poljoprivrede, kada se oni upravo tako odnose prema ljudima kojima duguju velike zasluge.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS