" />
Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

Zbog niskih temperatura kolovozi su jutros mjestimično zaleđeni i klizavi.

Na putnim pravcima Mokro-Rogatica, Trnovo-Dobro Polje i Kladanj-Tuzla zbog ugaženog snijega obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila s prikolicom i šlepere. Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ima i na ostalim dionicama u višim predjelima. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Travnik-Donji Vakuf, Ključ-Bihać, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Bugojno-Kupres-Šujica.

U jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravaju se  na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu gdje trotoari nisu očišćeni.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Zbog praznika pravoslavnog Božića, danas do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS