Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

NA FILMSKOM setu stvari nekad krenu po krivu, a najbolji dokaz za to slučajna je smrt Brandona Leeja, kojeg je upucao Michael Massee tijekom snimanja ”Vrane”. Evo i drugih 11 scena koje su pošle po krivu za glumce, piše BuzzFeed.

1.  Brendan Fraser zamalo je obješen tijekom snimanja ”Mumije” (1999.)

“Ubili su me na 18 sekundi”, rekao je Fraser. “Pomislio sam kako ću zadržati dah i nešto je pošlo po krivu. Sljedeće što znam, budio sam se”, priznao je glumac nedavno, a ispostavilo se kako lažno vješanje nije sigurno kao što zvuči.

2. Robert Pattinson poderao je guz tijekom snimanja ”Twilighta” (2008.)

“Snimali smo scenu borbe na kraju prvog filma i razderao sam guz – zapravo, gotovo ga razderao”, Pattinson se prisjetio. “Morali su dovesti fizioterapeuta koji me masirao ostatak dana.”

3. Margaret Hamilton zapaljena je tijekom snimanja ”Čarobnjaka iz Oza” (1939.)

Margaret Hamilton, koja je glumila zlu Vješticu Zapada, tijekom svojeg prvog pojavljivanja u filmu zbog kvara na vratima ostala je izložena aktivnom pirotehničkom uređaju te završila s opekotinama trećeg stupnja.

4. Sean Astin stao je na staklo tijekom snimanja ”Gospodara Prstenova: Prstenove družine” (2001.)

Slično kao i kod ”Čarobnjaka iz Oza”, i na setu trilogije ”Gospodara prstenova” bilo je brojnih ozljeda. Jedna od ozbiljnijih uključuje Seana Astina (Sam) i komad stakla koji mu je probio stopalo kad je ulazio u vodu. “Noga mu je bila potpuno zabijena na taj komad stakla”, rekao je redatelj Peter Jackson. “Bili smo na dobrih sat i pol vožnje do grada. Zvali smo helikopter.”

5. Isla Fisher utapala se ispred publike tijekom snimanja filma ”Majstori iluzije” (2013.)

Ideja utapanja užasna je sama po sebi, no dodajte sobu punu ljudi koji vas gledaju i imate noćnu moru. To je bila realnost za Islu Fisher tijekom snimanja komplicirane scene s magičnim trikom. “Iako sam imala brzo-otpuštajući magnetski lanac na lisicama, lanac koji mi je išao između nogu se zapetljao i nije se mogao slomiti”, rekla je Fisher. “Svi su mislili da sjajno glumim.” Ekipa na setu shvatila je što se događa tek nakon nekoliko minuta.

6. Sylvester Stallone bio je na intenzivnoj njezi pet dana nakon snimanja ”Rockyja IV” (1985.)

Dolph Lundgren zaista je istukao Stallonea na setu jer je Sly mislio da je to dobra ideja. “Hej, imam ideju; prvih 45 sekundi pokušaj me zaista nokautirati, ali zaista pokušaj”, prisjetio se Stallone. “Udario me nekoliko puta i sljedeće što znam – nalazim se na intenzivnoj njezi pet dana. Pogodio me u srce toliko jako da me lupilo po rebrima i počelo oticati.”

7. I Meryl Streep umalo se utopila tijekom snimanja ”Divlje rijeke” (1994.)

Streep, koja je mnoge svoje akrobacije izvodila sama, redatelju je rekla da je umorna, no on je tražio još jedan pokušaj. “Brod je pao u rupu i okrenuo se i pala sam u rijeku. Sjećam se kako sam tonula na dno i hladne vode koja me vukla dublje”, rekla je Streep. “Prva pomisao bila mi je, ako poginem – suprug će mi na set doći s mačetom.”

8. Linda Hamilton imala je djelomičan gubitak sluha tijekom snimanja ”Terminatora 2” (1991.)

Tijekom snimanja scene u kojoj bježi iz bolnice, Hamilton je napravila jednostavnu pogrešku – zaboravila je čepiće za uši, što je imalo ozbiljne posljedice. “Do današnjeg dana imam ozbiljnih problema sa sluhom na jedno uho. Snimali smo scenu u dizalu”, rekla je Hamilton. “Vrata su se zatvorila, imali smo sačmarice, počelo je pucanje i odjednom sam bila u agoniji. Pala sam na koljena od bola, mislila sam da sam upucana. Buka je bila toliko intenzivna, tako ekstremna. Nikad to neću zaboraviti.”

9. Daniel Craig ostao je bez komada prsta tijekom snimanja ”Zrna utjehe” (2008.)

“Nije bilo toliko ekstremno, ali jako sam krvario”, prisjetio se James Bond. “Snimanje je stalo i svi su vidjeli da sam ostao bez komadića prsta. Tražili su ga, ali nisu ga mogli naći.”

10. Jima Caviezela doslovno je pogodila munja na snimanju ”Pasije” (2004.)

Caviezel i asistent redatelja Jan Michelini bili su na setu ispod kišobrana kad ih je pogodila munja. “Bio sam na 30-ak metara kad sam pogledao prema njima i vidio da munja izlazi iz Caviezelovih ušiju. Oboje ih je pogodila”, rekao je producent Steve McEveety.

11. Harrison Ford i J.J. Abrams oboje su slomili kosti tijekom snimanja ”Zvjezdanih ratova: Sila se budi” (2015.)

Nakon incidenta producenti filma su kažnjeni.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

No Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS